ODGOVORNOST PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Upravljanjem otpadom koji se generiše u poslovnim prostorijama i na gradilištima, Energoprojekt Oprema ispunjava visoke kriterijume za očuvanje životne sredine i istovremeno podiže svest zaposlenih o neophodnosti zaštite životne sredine.

 

ODGOVORNOST PREMA LOKALNOJ ZAJEDNICI

Posebnu pažnju poklanjamo deci naših zaposlenih kojima kontinuirano pružamo različite vidove pomoći dodeljujući stipendije i kredite učenicima srednjih škola i studentima.

Dugogodišnja saradnja sa Mašinskim, Elektrotehničkim i Fakultetom organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu je praktičan vid obrazovnog programa. Studentima završne godine je omogućeno da prošire svoja znanja kroz radionice i praktičan rad, da steknu neophodne veštine za uspešno poslovanje uz mentorsku pomoć naših zaposlenih.

U cilju promovisanja zdravog života donirali smo značajna sredstva udruženjima i sportskim organizacijama kao i zdravstvenim ustanovama i fondacijama.

 

SAT ZA NAŠU PLANETU

Naša kompanija pridružila se akciji “Sat za našu planetu” koja se održava u svetskim metropolama, ali i gradovima Srbije, a podrazumeva gašenje svetla na sat vremena dajući doprinos informisanju javnosti o klimatskim promenama.

 

DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI

Krv=život. Redovno se odazivamo akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Četiri puta godišnje naša poslovna zgrada je mesto na kome pokazujemo humanost, a neke naše kolege dobrovoljno su dale krv više od 50 puta.

 

AKTIVNOSTI NAŠIH ZAPOSLENIH

Humanitarnom akcijom prikupljanja čepova i njihove predaje preduzećima za reciklažu, naša kompanija je postala deo projekta “Čep za hendikep”. Ovu akciju vodi istoimeno udruženje u cilju kupovine invalidskih kolica i drugih ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom.

Od 2013. godine započeli smo manifestaciju koja svake godine okuplja veliki broj dece pod sloganom  “Poseta dece zaposlenih” i predstavlja posebnu priliku da deca zaposlenih provedu dan na poslu sa svojim roditeljima i da se međusobno upoznaju, druže i uživaju u raznim zabavno-edukativnim programima. Takođe, naši najmlađi tradicionalno izlažu svoje crteže na izložbi koja čini deo proslave Nove godine za decu zaposlenih.

 

ODGOVORNOST PREMA ZAPOSLENIMA

Svi zaposleni u kompaniji su osigurani po polisi osiguranja lica od posledica nesrećnog slučaja, tj. nezgode u toku i van radnog vremena tokom cele godine.

Omogućavamo  im da obave besplatan godišnji sitematski pregled, kao i željene specijalističke preglede, uz određeni popust za njih i članove njihovih porodica.

Energoprojekt Oprema a.d. omogućava svojim zaposlenima i brojne pogodnosti prilikom kupovine karata za pozorišta, turističkih aranžmana (banjsko-rekreativni odmor), obuće i odeće na prodajnim mestima kompanija sa kojima je ostvarena partnerska saradnja.